شرکت سونی از اولین سنسور تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی دنیا رونمایی کرد. سنسور IMX500 سونی که هم توان پردازشی دارد و هم حافظه میتواند با تکیه بر قابلیت های خود در زمینه یادگیری ماشینی تسک های مختلف را در زمینه بینایی کامپیوتری انجام دهد بی آنکه نیاز به سخت افزار خاصی داشته باشد. به این ترتیب آنطور که سونی می گوید مسیر برای ساخت های دوربین های سریع تر، ارزان تر و ایمن تر با تکیه بر هوش مصنوعی هموار خواهد شد.

در سال های اخیر دستگاه های مختلف از تلفن های هوشمند گرفته تا دوربین های مراقبتی با تکیه بر هوش مصنوعی وارد بازار شده اند. از یادگیری ماشینی هم نتنها در بهبود کیفیت تصاویر بلکه درک بهتر ویدیوها درست مانند یک انسان کمک گرفته شده است؛ تشخیص انسان و اشیاء از جمله توانایی های چشم انسان است که بشر تلاش میکند به لطف این تکنولوژی به دوربین ها نیز آن را اضافه کند. خلاصه کلام اینکه کاربردهای این فناوری بیشمارند (و البته گاهی نگران کننده) و از تولید ماشین های خودران گرفته تا نظارت و مراقبت خودکار از جمله کاربردهای آن است.

سنسور تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی

اما بسیاری از اپلیکیشن ها برای تحلیل عکس ها و ویدیوها باید آنها را به کلاود ارسال کنند؛ فرایندی کُند و بعضا ناامن که دسترسی هکرها به دیتای حساس را ممکن میکند. در سناریوهای دیگر تولیدکنندگان باید هسته های پردازشی خاصی را روی دستگاه های تولیدی خود نصب کنند تا توان محاسباتی بیشتری برای انجام این قبیل امور پیدا کنند و این اتفاقی است که در محصولات اپل، گوگل و هواوی رخ داده است.

حالا اما سونی مدعی شده که حسگر تصویر جدید آن راهکاری ساده تر را نسبت به آنچه گفتیم ارائه میکند.

مارک هنسون نایب رئیس کسب و کار و نوآوری سونی در این باره گفت:

برای پیاده سازی این امکانات روش های دیگری هم وجود دارد. اما فکر نمی کنم که تولید چند میلیارد عددی آنها فعلا مقرون به صرفه باشد.

منظور او رایانش لبه ای بود که از چیپ های هوش مصنوعی اختصاصی برای این منظور بهره می گیرد و این چیپ ها به سنسور عکس متصل نیستند.

با این حال نسل اول از سنسور تصویر هوش مصنوعی سونی به این زودی ها وارد محصولات مصرفی از جمله تلفن های هوشمند یا تبلت ها نخواهد شد و در عوض سونی قصد دارد مشتریان سازمانی و صنعتی را هدف قرار دهد. آمازون یکی از مشتریان احتمالی این سنسور است که در فروشگاه های Go با کمک دوربین های مبتنی بر  هوش مصنوعی خریداران را زیر نظر می گیرد و بهای اجناسی که برداشته اند را محاسبه می کند.

یکی از مزایای این تراشه های هوش مصنوعی جدای از مقرون به صرفه بودنشان این است که مستقیما به پشت سنسور تصویر متصل می شوند و در نتیجه فرایند تشخیص آبجکت ها در داخل خود دوربین انجام خواهد شد و دیگر نیازی به ارسال دیتا برای کلاود یا پردازنده های مجاور نخواهد بود.

فروش نمونه های تستی از سنسور تصویر IMX500 به مشتریان اولیه همین حالا نیز آغاز شده و قیمت پایه برای آن برابر با ۹۳ دلار اعلام شده است. سونی ابراز امیدواری کرده که نخستین محصولات بهره مند از این سنسور در سه ماهه نخست ۲۰۲۱ به بازار بیایند.

منبع:engadget

آخرین بروزرسانی : 15 اردیبهشت, 1399