به گزارش رویترز به نقل از یک منبع آگاه، شرکت «سینوواک بیوتک» توانسته برای واکسن کرونا خود به نام «CoronaVac» مجوز استفاده اضطراری دریافت کند.
این شرکت چینی اوایل سال جاری میلادی شروع به توسعه واکسن کرونا خود کرد و CoronaVac توانست در مطالعات پیش از آزمایشهای بالینی عملکرد ایمن و مناسبی در میمونهای «رزوس» از خود نشان دهد.
این کمپانی پس از مدتی شروع به آزمایش بالینی این واکسن کرد و نتایج عملکرد مناسب آن در فاز اول و دوم آزمایشهای بالینی در ماه ژوئن منتشر شد. نتایج آزمایشها نشان دادند که این واکسن کرونا میتواند واکنش مناسب سیستم ایمنی را در پی داشته باشد.
محققان در فاز اول و دوم آزمایشهای بالینی عوارض جانبی خطرناک و شدیدی را گزارش نکردند. در فاز دوم ۱۴ روز پس از تزریق واکسن، آنتیبادیهای خنثیکننده در بدن میزبان شکل گرفتند.
چند وقت پیش یک شرکت چینی موفق به ثبت واکسن کرونا با نام «Ad5-nCOV» شد و همچنین کمپانی «سینوفارم» قیمت احتمالی واکسن خود را اعلام کرد که بسیار بالاتر از محصولات شرکتهای رقیب است. CNBG که زیرمجموعه سینوفارم محسوب میشود نیز اخیرا اعلام کرده که توانسته مجوز استفاده اضطراری را برای یکی از واکسنهای خود دریافت کند.
واکسن کرونا
این شرکت دارای دو واکسن در فاز سوم آزمایشهای بالینی است که البته هنوز نمیدانیم کدام یک از آنها موفق به دریافت چنین مجوزی شده. چین از ماه ژوئیه در حال واکسیناسیون اقشار در معرض خطر است و این احتمال وجود دارد که این برنامه در ماههای آینده برای جلوگیری از شیوع مجدد کرونا در چین، گسترش پیدا کند.
در حال حاضر در جهان ۷ واکسن برای مقابله با ویروس کرونا در مراحل پایانی آزمایشها قرار دارند که در این میان ۴ نمونه توسط شرکتهای چینی توسعه پیدا کردهاند.
انتظار میرود مجوز استفاده اضطراری از واکسن کووید-۱۹ در کشورهای بیشتری صادر شود، چرا که اخیرا مدیر سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) از احتمال اعطای چنین مجوزی سخن گفته است.